لزوم مجازات روزه‌خواران علنی در ماه مبارک/ ۸
حبس و شلاق؛ مجازات روزه‌خواری علنی

خبرگزاری فارس: هرکس به طور علنی در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی کند علاوه بر کیفر عمل، به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود.

به گزارش خبرنگار قضایی فارس،‌ متأسفانه در سال‌های اخیر شاهد روزه‌خواری برخی افراد به صورت علنی هستیم که در کنار بسط فرهنگ اسلامی در جامعه توسط حوزه‌های دینی و فرهنگی، ضرورت دارد مسئولان قضایی اهتمام بیشتری در برخورد و همچنین اجرای دقیق و شفاف قوانین در برخورد با این ناهنجاری داشته باشند.

برخورد قاطع دستگاه‌های مسئول با ناهنجاری‌ها خصوصا پدیده روزه‌خواری در ملأعام، خواست همه مردم است و مسئولان قضایی باید از اهرم اجرای علنی احکام در راستای بازدارندگی و پیشگیری از وقوع جرم،‌ استفاده کنند.

در حال حاضر، کم‌وبیش احکام اینگونه جرایم در برخی از شهرها به طور علنی اجرا می‌شود، اما قطعا شهرهایی که با این معضلات به طور گسترده‌تر درگیر و مواجه هستند، بیشتر از این باید شاهد اجرای احکام در ملأعام باشند.

فصل ۱۸ از بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی به موضوع جرایمی می‌پردازد که بر خلاف عفت و اخلاق عمومی رخ می‌دهند. متن ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی به شرح ذیل است:

در ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی و در بحث برخورد با روزه‌خواری در ملأعام آمده است: هرکس به طور علنی در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی کند، علاوه بر کیفر عمل، به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود.

در صورتی که فرد، مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر ‌نباشد ولی عفت عمومی را جریحه‌دار کند، فقط به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

همچنین در تبصره ذیل این ماده آمده است: زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ده روز تا دو ماه یا از پنجاه هزار تا پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.

نوشته شده توسط در تاریخ سه‌شنبه, 2nd آگوست 2011 | ۹۶۸بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.